Raportohet se Guardiola ka lajmëruar lojtarët e tij së ai ka ndërmend që të qëndrojë tek Manchester City dhe pse klubi është përjashtuar nga kompetiocionet e UEFA-s për 2 vitet e ardhshme. Edhe pse Manchester City ka apeluar vendimin në CAS, edhe nese vendimi për mospjesmarrjen në kupat e UEFA sërish Guardiola do të qëndrojë.

Guardiolaës i mbaron kontrata në verën e vitit 2021, por ka një klauzolë që nësë klubi nuk kualifikohet në Champions League mund të ndërpritjet kontrata e tij me klubin.Guardiola ka njoftuar bordin që edhe nësë vendimi nuk ndryshohet sërish ai do të jetë tranjer i City.