Guardiola ka pranuar intervistën e Telemundo Deportes, medias spanjolle në Shtetet e Bashkuara, në të cilën ai foli për jetën e tij në Barca, Messi dhe gjërat ndodhin në fushë.

Nuk është hera e parë që shefi i Man City thotë se “Messi ka qenë dhe është më i miri”. Dhe ai e justifikon atë në këtë mënyrë: “Për qëndrueshmërinë e tij (në një formë të mirë), për ndikimin e tij të rëndësishëm, për ato momente vendimtare. Fitoni ndeshje vetë.”

Përveç kësaj, ai beson se ka mësuar shumë nga ylli argjentinas: “Njerëzit mendojnë se ne vetëm trajnerë bëjmë lojëra. Sidoqoftë, mësojmë edhe prej tyre”. Për shembull, Pep tha që Nr.10 i Barcës ka përmirësuar nivelin e tij konkurrues: “Duket se është shkëputur, por kurrë nuk është ashtu”. Ai ka përfunduar lavdërimet e tij për Argjentininin duke thënë se “ishte nder të punosh me të”.

Gjithashtu, Katalanasit ka folur për fillimet dhe si u ndje kur u bë pjesë e Masía: “Atëherë unë isha fëmijë. Në moshën 13 vjeç është e vështirë, por ti përfundon duke u përshtatur me gjithçka”. Ai thotë se “nuk mendoni të luani në ekipin e parë me atë moshë. Ju keni vetëm iluzionin të luani në Rininë e Barçës”.

Loading...

Guardiola mendon se është e privilegjuar t’i përkushtohet asaj që i pëlqen: “Getohu çdo mëngjes, shko tek ato që dëshiron të bësh dhe argëtohesh. Të punosh për diçka që nuk të pëlqen duhet të jetë më e keqja.”

Ish-trajneri i Barcelonës ka theksuar se ajo që ai pëlqen më shumë për futbollin është “sa e paparashikueshme është”. “Ju mund të futni situata në lojë, por loja është aq e hapur, saqë çdo veprim është i ndryshëm. Ne, si trajnerë, përpiqemi t’i ndihmojmë lojtarët të marrin vendimin më të mirë bazuar në atë që po ndodh”.

Kjo lejon lojtarin të reagojë ndaj “problemeve të ndryshme, sistemeve të ndryshme, ndryshimeve të ndryshme të lojës. Edhe situata të ndryshme të motit. Dhe më pëlqejnë ata lojtarë që marrin vendimin e duhur në varësi të momentit.”