Në Spanjë janë pothuajse të sigurtë që Henry ëshë zëvëndësuesi i Valverdes.

Diario Sport raporton se Blaugranasit janë tërësisht të pa kënaqur me paraqitjen e Valverdes dhe duket se në fund të sezonit do ta largojnë tranjerin aktual për ta zëvendesuar me isht sulmuesin e tyre Henry.

Kontrata  e Valverde skadon në fund të sezonit dhe klubi nuk do rinovojë me të .

Sipas burimeve bëhet me dije se Henry ka pranuar që të behet tranjer i Barcelonës në fund të sezonit.