Gerrard i thur elozhe shqiptarit pas transfertimit të tij tek ekipi Skocez i Rangers.

Kamberi bëri një sezon fantastic tek Hiberninit dhe kaloi vizitat mjekësore për tu transferuar tek Rangers.

Kamberaj kaloj në formë huazimi me të drejtë blerje në fund të sezonit, por për të kaluar Kamberaj u desh të që skuadra e Ranger ti ofroj një lojtar zëvendesues Hiberninit .

Pas kësaj Rangers bëri me dije se kishte arritur të huazonte lojtarin Shqiptarë,madje fotoja e tij e prezantimit u postua dhe nga tranjeri , ish lojtari legjendarë Stiven Gerard.