Në një intervistë për New York Times, 26-vjeçari ka zbuluar se incidentet me racizëm nuk janë për diçka e re.

“Kam qenë në shumë situata të tilla si ajo ndaj Cagliarit. Ju e kontrolloni vetën dhe nervozen e mbani brenda vetës. Unë them gjithë me vetën se tani do të shënoj dhe do shkoj në shtëpi. ‘Black Friday’ dhe baneri me tre majmunët nga Federata e Italisë? E di se nuk kam bërë asgjë. E them çfarë mendoj, nëse kam diçka në mendje, çohem dhe flas”, ka thënë belgu.

“Kam biseduar me Cristiano Ronaldon para se të vije te Interi dhe ai më tha: Serie A është liga më e vështirë në pjesën difensive. Ai më tha se kishte shënuar gola ngado që kishte shkuar, por në Itali është më e vështirë dhe nëse thotë Cristiano ashtu, atëherë është e vërtetë”, u shpreh Romeo Lukaku