Manchester City është perjashtuar nga garat e UEFA për 2 sezonet e ardhshme nga UEFA dhe është gjobitur me 30 milion € . Pas kësaj reporteri i Mirror Andy Dunn insiston që Man City të fitojë UCL këtë sezon do të ishte përgjigja më e mirë ndaj perjashtimit të UEFA-s.

Reporteri tha, “Nëse City ka shkelur qëllimisht rregullat e FFP-së, ato duhet të ndëshkohen. Pavarësisht nëse duhet të jetë me një ndalim dy-vjeçar nga kompenticionet e UEFA-s dhe një gjobë prej 30 milion € – kur shoqatat dhe klubet nacionale marrin ndëshkime para-xhepi për tifozë racist abuzim të tmerrshëm me lojtarët e zinj – është çështje tjetër “.

“Supozimi im është që ndikimi nga kjo do të shembë tërë sistemin e FFP-së.

Loading...

“Të paktën, City duhet të kërkojë një analizë të llogarive të çdo klubi elitar atje dhe publikimin e atyre hetimeve.

“Duke kërkuar të dini se si qëndrimi i St Katerinit të mbështetur nga Katari në rregullat e FFP, për shembull.

“Ndërkohë, çfarë do të thotë për Pep Guardiola? Ai mund të largohet një vit para se të kishte menduar, por kjo ka të bëjë me të.

“Ndoshta ata thjesht duhet të marrin dënimin, të fitojnë këtë sezon në Ligën e Kampionëve, të refuzojnë të kapin trofeun ose të shkojnë pranë dorës së presidentit të UEFA-s Aleksander Ceferin dhe të lënë konkurrencën e zhvlerësuar për disa vjet, sepse nuk përfshin një nga më të Evropës ekipe të bukura ”.