Derby D’Italia i kësaj fundjave mes Juventus dhe Interit në Allianz Stadium nuk do të zhvendoset të hënën në 2 Mars sipas një raporti në edicionin e gazetes së sotme të La Stampa.

Për shkak të shpërthimit të Coronavirus në Itali, ka pasur shumë përçarje në futboll, me disa ndeshje tashmë janë shtyrë dhe shumë janë vendosur për t’u luajtur pas dyerve të mbyllura.

Pushteti vendor në Piemonte ka vendosur kufizime deri të Shtunën ndërsa qeveria italiane në përgjithësi ka kufizime në fuqi deri të Dielën.

Për shkak të këtyre kufizimeve, pritet që ndeshja mes dy rivalëve të shkëlqyeshëm të luhet pas dyerve të mbyllura edhe pse ende nuk ka ndonjë fjalë zyrtare për këtë dhe Juventus ende po shesin biletat për ndeshjen.

Ndeshja mund të ishte transferuar në ditën e hënë kur kufizimet nuk do të ishin më në këtë mënyrë do të thotë që tifozët mund të merrnin pjesë në ndeshje por Interi, sipas raportit, e ka refuzuar këtë ide për shkak të angazhimeve të tyre në Coppa Italia.

Për më tepër, raporti nga gazeta me bazë në Torino vazhdon të sugjerojë që qeveria e Piemonte mund të vendosë të zgjasë kufizimet edhe për javën e ardhshme.