Auditimi i urdhëruar nga bordi i drejtorëve të Barcelona në 21 shkurt do të zgjasë më shumë sesa pritej. Burimet kanë thënë për SPORT që kompania përgjegjëse për hetimin, Price Waterhouse Cooper (PwC), ka kërkuar të paktën tre javë të tjera për të punuar në lidhje me këtë çështje.

Të njëjtat burime sqarojnë se gjetjet fillestare sugjerojnë që ka “mangësi të dukshme” rreth kontratave me i3 Ventures në lidhje me sistemet e kontrollit të klubit, të cilat nuk kanë funksionuar ashtu siç duhej.

Auditimi i PwC u kërkua nga disa anëtarë të bordit në të njëjtën ditë këshilltari i presidentit Josep Maria Bartomeu, Jaume Masferrer, u pezullua nga detyrat e tij. E gjitha lidhej me marrëdhëniet me i3, të cilët drejtojnë një numër llogarish në mediat sociale që diskredituan njerëz të ndryshëm në lidhje me klubin.

Në të njëjtën kohë, shtrirja që kanë kërkuar PwC ka pasur një efekt trokitje. Para së gjithash, mbledhja e bordit për t’u marrë me temën është vonuar, ashtu si dhe përvoja e planifikuar e Bartomeu për të shpjeguar se çfarë ndodhi dhe si.

Presidenti ka thënë se Barça nuk ishte në dijeni të llogarive dhe dëshiron të pastrojë sa më shpejt situatën. Sapo t’i ketë të gjitha informacionet për t’ia dorëzuar, ai do t’ia transmetojë rezultatet e klubit në shtyp.