Presidenti i FIFA-së, Gianni Infantino ka lënë të kuptohet se Coronavirus mund të ndikojë në miqësoret e ardhshme ndërkombëtare në fund të marsit. “Unë nuk mund të përjashtoj asgjë.”

Seria A është në kaos pasi sëmundja është përhapur me shpejtësi në të gjithë veriun e vendit, me dy lojëra me vlerë të fundjavës ose të luajtura ose shtyhen.

Infantino foli për Sky Sport News për situatën, me skuadrat kombëtare që do të kishin miqësi në fund të këtij muaji.

“Unë nuk mund të përjashtoj asgjë. Ne nuk kemi pse të panikojmë dhe personalisht nuk shqetësohem, por duhet ta shqyrtojmë me kujdes situatën, “u shpreh Infantino.

“Ne duhet të shmangim reagimet e tepërta. Shpresoj se nuk do të shkojë në drejtimin e anulimit të garave, do të ishte e vështirë të lëshohej një ndalim i përgjithshëm sepse situata është e ndryshme nga një vend në tjetrin.

“Shëndeti i njerëzve është shumë më i rëndësishëm se çdo lojë futbolli. Shëndeti është më i rëndësishëm se çdo gjë, dhe kjo është arsyeja pse ne duhet të mbetemi vigjilentë dhe të shpresojmë që epidemia të mos përhapet. “

Ka pasur mbi 1.000 raste të raportuara të sëmundjes në Itali, me numrin në rritje.