Presidenti i UEFA-s Aleksander Ceferin ka besim se Kampionati Evropian këtë verë do të shkojë përpara ashtu siç ishte planifikuar.

Futbolli Evropian është goditur nga shpërthimi i Coronavirus, duke e vënë në dyshim konkurrencën, por Ceferin po qëndron pozitiv.

“Unë kam folur me [presidentin e FIFA-s Gianni] Infantino dhe ai më ka thënë se ai kurrë nuk është thënë se ajo do të pezullohet,” tha Ceferin në Kongresin e UEFA.

“Ne jemi optimistë.

“Ne jemi duke punuar shumë për të gjetur zgjidhjen më të mirë me qeveritë, por nuk është një situatë e lehtë.

“Ne jemi duke kërkuar sigurinë më të mirë të mundshme për ekipet dhe tifozët.

“Kalendari është ndërprerë në Itali dhe nevojitet një zgjidhje.

“Nuk ka nevojë të alarmohet. Asgjë nuk është vendosur. Ne po zhvillojmë takime me klube dhe ligë.”

Loading...

Ceferin më pas e ktheu vëmendjen te racizmi në futboll, për të cilin ai pranoi se është akoma problem por jo ai i kufizuar në sport.

“Gjërat duhet të ndryshojnë,” shtoi Ceferin.

“Ne duhet të fillojmë duke zbatuar rregullat që kemi tashmë. Kjo do të ishte një pikënisje e mirë.

“Kjo do të thotë të aplikoni procedurën me tre hapa. Ne nuk duhet të kemi frikë ta bëjmë këtë. Kudo. Nuk ka përjashtime.

“Në tre sezonet e fundit, organet disiplinore të UEFA-s kanë vendosur 73 mbyllje të pjesshme të stadiumeve dhe kanë urdhëruar që 39 ndeshje të luhen pas dyerve të mbyllura pas incidenteve të diskriminimit.

“Kjo tregon se ne po bëjmë atë që është aktualisht në fuqinë tonë për të bërë.

“Por tregon gjithashtu se cili është një problem serioz dhe se duhet të bëjmë më shumë. Më shumë, dhe ndoshta ndryshe. Kështu që ne që mund të jemi krenarë për veten tonë edhe një herë.”