Ka pasur shumë spekulime se çfarë po ndodh me menaxhimin e Milanit si tani ashtu edhe në të ardhmen e afërt këtë verë.

Një zhvillim i ri i tregimit ndodhi të martën në mbrëmje, pasi Suedez SportExpressen konfirmoi që Ralf Rangnick do të marrë përsipër Milano n sapo sezoni të përfundojë.

Për faktin se janë një burim i besueshëm, ata dhanë një raport ekskluziv duke thënë se burimet e tyre kanë konfirmuar që Rangnick do të marrë përsipër Milanin si menaxher dhe drejtor sportiv nga sezoni i ardhshëm. Përveç kësaj, ata deklarojnë se roli i tij do të jetë i gjerë dhe atij do t’i jepet përgjegjësi e rëndësishme nga ana e rekrutimit.

Marrja në punë e Rangnick do të thotë fundi i qëndrimit të Stefano Pioli, Zvonimir Boban dhe Paolo Maldini me klubin. Kjo, megjithatë, është konfirmuar pak a shumë nga shumë media në 24 orët e fundit.

Pozicioni i fundit i menaxherit të Rangnick ishte me RB Leipzig 2018-19, pasi mori përsipër përsëri rolin e menaxherit përgjatë rolit të tij të atëhershëm të drejtorit sportiv. Ai më parë ishte menaxher i Leipzig gjatë gjithë sezonit 2015-16, por u tërhoq pas kësaj për të punuar si drejtor sportiv i klubit.

Që nga fundi i sezonit 2018-19, Rangnick ka punuar si shefin e kompanisë Red Bull të zhvillimit të sportit dhe futbollit.