Lega Serie A kanë njoftuar një numër masash të reja për tu futur në betejën e vazhdueshme për të provuar dhe përmbajtur dhe parandaluar përhapjen e Coronavirus në një deklaratë zyrtare.

Disa ndeshje në javët e kaluara janë shtyrë si pasojë e drejtpërdrejtë e shpërthimit të virusit, nga të cilat ka mbi 3000 raste të konfirmuara në Itali.

Në ditët e kaluara, qeveria italiane urdhëroi që të gjitha ndeshjet të luhen pas dyerve të mbyllura deri sa të paktën 3 Prill dhe Lega Serie A tani kanë dhënë disa informacione shtesë rreth hapave që do të merren ende për të mbrojtur të gjithë, pavarësisht lojërave që luhen prapa dyert e mbyllura.

Intervistat para ndeshjes, konferencat e shtypit pas ndeshjes dhe intervistat e zonave të përziera janë ndaluar të gjitha përkohësisht, ndërsa nuk do të ketë nishanë që ecin jashtë në fushë së bashku me lojtarët.

Temperaturat e të gjithëve të lejuar në stadium do të merren gjithashtu nga një Termoscanner dhe do të ketë pika të ndryshme hyrje dhe dalje për të shmangur njerëzit të përzihen më shumë nga sa duhet.