Presidenti i Federatës Spanjolle të Futbollit (RFEF) Luis Rubiales ka hedhur poshtë mundësinë e ndeshjeve të LaLiga Santander që të luhen të hënën.

Rubiales ka këmbëngulur për të lënë të hënën pa futboll, dhe shpesh është përleshur me presidentin e LaLiga Javier Tebas për këtë çështje.

“Për sa kohë që unë jam president i federatës, nuk do të ketë futboll të hënën, është ide e keqe,” tha ai gjatë një takimi me klubet e Segunda Division B dhe Tercera Division të enjten.

“Ne synojmë të kemi një lojtar kohor pa futboll të nivelit të parë dhe të dytë.

“Së shpejti do të ketë një vendim gjykate rreth ndeshjeve të së hënës dhe të së premtes dhe, në varësi të vendimit, ne do të kërkojmë përsëri për dy orë pa futboll profesional”.

Rubiales bëri një pikë për të përmendur që përkushtimi i tij për këtë çështje nuk duhet të jetë në diskutim.

“Duke më akuzuar mua askush nuk mund ta bëjë atë që nuk kam dashur të flas [me LaLigën], kam pranuar ankesa prapa dhe kam kërkuar skualifikimin tim. Por për t’u afruar pozicioneve ata duhet t’i duan të dy,” u përgjigj ai.

“Në të kundërt kam pranuar ankesa dhe kam kërkuar shkarkimin tim.

Loading...

“Por për t’i afruar pozicionet së bashku, të dy duhet të dëshirojnë të takohen”, u përgjigj ai.

Rubiales gjithashtu siguroi të pranishmit në lidhje me subvencionet që u takojnë klubeve të tyre në përputhje me programin ‘Impulso 23’ dhe njoftuan nismën ‘Akademia me vlera’, e cila do të shohë fonde të dhëna për palët e ulëta të ligës bazuar në pjesëmarrjen e klubeve spanjolle në Evropë .

“Çdo mosmarrëveshje nuk do të ndikojë në subvencionet tuaja, duke iu referuar fazës së testimit,” tha ai.

“Dje butoni i transferimit është shtypur dhe të gjithë ata që kanë siguruar dokumentacionin e duhur tani i kanë paratë”.

“Falë Supercopa de Espana, shumë më shumë para tani shkojnë në futboll jo-profesional”, dhe shtoi se RFEF “ka arritur të bëjë që tani të vlejë diçka për Copa del Rey”.

Rubiales gjithashtu njoftoi se ai ka kërkuar një ndryshim rregullator nga qeveria spanjolle për të parandaluar LaLigën të subvencionojë shoqata të tilla si ProLiga.

“Duket e dëmshme për ne dhe kjo shkon në kundërshtim me interesat e futbollit,” përfundoi ai.