Manchester City është ndaluar perjashtuar nga UEFA për dy sezonet e ardhshme ne UEFA dhe gjobitur me 30 milion € pasi u zbulua se kishin gabuar seriozisht organizimin drejtues të futbollit evropian dhe thyen rregullat e fair play financiar.

Ashpërsia e ndalimit nga të dy konkurset elitare të klubit Uefa, dhe shkalla e gjobës, pasqyron se sa seriozisht organet e pajtimit të FFP-së të Uefa konsiderojnë se klubi ka shkelur rregullat dhe kodin e sjelljes.

Qytetaret u shpall fajtor nga Organi i Kontrollit Financiar i Klubit (CFCB) i Uefa se kishte fryrë gabimisht të ardhurat e sponsorizimit të tyre, kur ata bënë parashtresa për procesin e pajtueshmërisë së FFP-së. Konstatimi i fajit pason një hetim të nxitur nga publikimi i postave elektronike elektronike dhe dokumenteve “të rrjedhura” nga revista gjermane Der Spiegel në nëntor 2018.

E-mailet dhe dokumentet “e rrjedhur” dukeshin se pronari i Man. City , Sheik Mansour bin Zayed Al Nahyan nga familja qeverisëse Abu Dhabi, ishte kryesisht duke financuar sponsorizimin e madh, vjetor prej 67.5 milion .5, të bluzave të qytetit, stadiumit dhe akademisë nga linja ajrore e vendit të tij , Etihad. Një prej postave elektronike të zbuluara sugjeroi që vetëm 8 milion of e këtij sponsorizimi në 2015-16 u financuan direkt nga Etihad, dhe pjesa tjetër vinte nga automjeti i kompanisë së Mansour për pronësinë e City, the Abu Dhabi United Group.