Turneu është planifikuar të fillojë në Romë në 12 qershor, por UEFA tha se do të ndjekë këshillat shëndetësore për turneun me 12 vende, ndërsa përhapet Covid-19.

Komiteti ekzekutiv i UEFA-së pritet të takohet në Amsterdam të hënën me koronavirusin dhe Euro 2020 në krye të rendit të ditës pasi një seri lojrash në Itali u anuluan gjatë javës së kaluar me shpërthimin Covid-19 që prek tani disa vende evropiane. Rastet e virusit, i cili tani është përhapur në Spanjë, Britani të Madhe, Gjermani, Francë, Zvicër, Hollandë, Norvegji dhe Austri dhe ka shkaktuar pothuajse 3,000 vdekje në të gjithë botën, kanë parë disa ngjarje të mëdha sportive të anuluara, përfshirë një lojë të Gjashtë Kombeve midis Irlandës dhe Italia, me pikëpyetje që varen aktualisht mbi zbatueshmërinë e Lojrave Olimpike në Tokio nëse koronavirusi mbetet i pa kontrolluar.

Kampionati Evropian i këtij viti do të zhvillohet në 12 shtete të ndryshme dhe ka 2.5 milion bileta të disponueshme për tifozët, duke i shkaktuar organit qeverisës evropian një dhimbje koke logjistike serioze nëse përhapja e Covid-19 vazhdon me ritmin e saj aktual, ose shpallet një pandemi nga Organizata Botërore e Shëndetit. Ndeshja inauguruese e turneut do të zhvillohet në Romë në 12 qershor.

Loading...

UEFA “monitorimi i situatës”
Nënkryetari i Uefa Michele Uva tha të Premten se ndërsa gjërat nuk qëndrojnë, turnet e UEFA-s nuk do të shtyhen ose anulohen, por shtoi se situata mund të ndryshojë “nëse gjërat keqësohen”.

UEFA ka thënë se po punon ngushtë me agjencitë dhe qeveritë kombëtare të shëndetit dhe “po monitoron vazhdimisht situatën”.