Për Kobe Bryant dita e dielë e 26 janarit nisi si zakonisht. 

Legjenda e basketbollit amerikan vizitoi Kishën Katolike, “Zonja Mbretëreshë e Engjëjve” në Newport Beach, California herët në mëngjes. “Ne shtrënguam duart, pashë që ai e kishte bekuar veten sepse kishte pak ujë të shenjtë në ballin e tij. Ai ishte i qetë për besimin e tij, por “me siguri një njeri me besim”, kujtoi Sallot.

Në një postim në Facebook, Peshkopi Timothy Freyer i Dioqezës së Portokallit e përshkroi Bryant si një “katolik të përkushtuar që e donte familjen e tij dhe e donte besimin e tij. Bryant vdiq në moshën 41-vjeçare duke lënë pas një galeri me momente fantastike pasi ka qenë jo vetëm një sportist shembullor por edhe një prind dhe qytetar i devotshëm.